Blog

Blog

Google’a Reklam Vermek

Tags: , , , Google Reklamları
featured image

Google’a reklam vermek istiyor ve nasıl yapılacağı konusunda fikriniz yoksa bu yazı sizin için. Google hiç şüphesiz Dünya’nın en çok kullanılan arama motorudur. Google reklamlarının adı aslında Google Adwords’dür. Google Adwords reklamları vermek için öncelikle bir web sitesine, blog ve landing page gibi bir web sayfasına ihtiyacınız vardır. Bundan sonra belirlemeniz gereken şeyler anahtar kelimeler ve aylık reklam bütçenizdir.

Bundan sonra aşağıda yer alan linke [2] tıklayıp Gmail veya kendi e-posta hesabınızla ilk kayıt aşamasını gerçekleştirebilirsiniz. Sonraki aşama web sitesi ve anahtar kelime bilgileridir. En çok aratılan kelimeleri yardımcı araçlar ile çok kolaylıkla tespit edebilir, reklamınızı kolayca oluşturabilirsiniz.

Reklamlarınızı başarıyla oluşturduktan sonra fatura bilgilerini girmeniz yeterlidir.

Google reklamları konusunda profesyonel danışmanlık için lütfen bizi arayın.

Google Adwords aracılığıyla nerelere reklam verebilirim?

  • Arama Ağı (Google’da aratılan anahtar kelimeler)
  • Görüntülü Reklam Ağı
  • Remarketing
  • Youtube Reklamları
  • Google Alışveriş / Ürün Listeleme Reklamları
  • Mobil Reklamlar (Google Store, Google Play)

Google’a  Ücretsiz Reklam Vermek Mümkün mü?

Google’a ücretsiz olarak reklam veremezsiniz. Google’ın şirket gelirlerinin büyük bir kısmı reklam gelirlerinden elde edilmektedir. Fakat bunun dışında sunduğu birçok tanıtım ve reklam yapmanıza olanak sağlayacak hizmetleri sunar. Bunlardan birisi Google Rehber‘dir. Özellikle lokal aramalarda firmanızın size arayan kitleye gösterilmesi konusunda çok başarılıdır.

[1] : https://www.netmarketshare.com/search-engine-market-share.aspx?qprid=4&qpcustomd=0
[2] : https://adwords.google.com/home/

Related Posts